Heitinga, Hofland en Kuijt kunnen toch als hoofdtrainer aan de slag

0
113

John Heitinga, Kevin Hofland en Dirk Kuijt mogen in het nieuwe seizoen als hoofdtrainer aan de slag in het betaald voetbal. De drie oud-internationals kunnen zich beroepen op een speciale dispensatieregeling die is ingesteld vanwege de coronacrisis.

Alle cursisten voor wie het praktijkdeel van de opleiding op dit moment vervalt, kunnen voor seizoen 2020/2021 een licentie krijgen voor het niveau waarvoor ze worden opgeleid. Op een later moment kunnen ze alsnog hun vereiste opdrachten voor het diploma UEFA Pro inhalen.

Heitinga en Kuijt zijn op dit moment al werkzaam als trainers voor de oudste jeugd van respectievelijk Ajax en Feyenoord. Hofland is beoogd hoofdtrainer van Fortuna Sittard, waar hij nu nog assistent is van Sjors Ultee.

Kruys, Penders en Weijs

Andere cursisten uit hun groep zijn onder anderen Rick Kruys, Rogier Meijer, Rob Penders, Aleksander Rankovic, Virgilio Teixeira en Willem Weijs. Laatstgenoemde kreeg dit seizoen al een paar wedstrijden dispensatie om na het ontslag van Ruud Brood bij NAC Breda op de bank plaats te nemen.

Bron: nos.nl