Hekkensluiter RKC boekt tegen FC Utrecht eerste zege van dit jaar

0
64

Na vijf nederlagen en één remise heeft RKC Waalwijk eindelijk weer eens het zoet van een volle buit kunnen proeven. De hekkensluiter van de eredivisie draaide tegen nummer zes FC Utrecht in de tweede helft een 1-0 achterstand om in een 2-1 zege.

Ondanks die eerste overwinning van dit kalenderjaar staan de Brabanders nog altijd op tien punten van de zestiende plek, de positie die niet tot rechtstreekse degradatie leidt maar toegang biedt tot de nacompetitie.

RKC speelde, zoals zo vaak dit seizoen, niet onaardig, maar miste als eerste een reuzenkans en slikte na een uitglijder de 0-1. Richard van der Venne was beide keren de onfortuinlijke RKC’er en Gyrano Kerk schoot van afstand raak.

De tweede helft kabbelde voort, maar een opleving van Sylla Sow schudde de boel op. De Nijmegenaar, die eerder bij FC Utrecht niet wist door te breken, kapte Justin Hoogma uit en vond met een pegel de verre bovenhoek: 1-1.

FC Utrecht, dat thuis ook al van RKC had verloren (0-1), was van slag en ging zelfs opnieuw onderuit door toedoen van Darren Maatsen. De invaller schatte als enige een dieptepass van Paul Quasten op juiste waarde in en tikte de bal over Jeroen Zoet heen.

De Utrechters hebben nu een paar dagen om de wonden te likken: woensdag wacht in eigen huis de halve finale van de KNVB-beker tegen Ajax.

Bron: nos.nl