Heracles zag 41 goals gaan: ‘Afwachten hoe groot we mogen dromen’

0
299

Drie spelers, samen goed voor 41 doelpunten en 22 assists, vertrokken deze zomer bij Heracles. Trainer Frank Wormuth slaakt een diepe zucht. “Of we klaar zijn voor het nieuwe seizoen? Dat moet blijken na de eerste wedstrijd.”

Brandley Kuwas vertrok naar Al-Nasr in Dubai, Adrián Dalmau tekende bij FC Utrecht en Kristoffer Peterson is in onderhandeling met Swansea City, uitkomend in het Engelse Championship. De Zweed kreeg van Heracles toestemming om met ‘een club te gaan praten’.

Het drietal was belangrijk voor Wormuth, die zondag met zijn ploeg aantreedt tegen sc Heerenveen voor het eerste eredivisieduel van Heracles.

Als vervangers kwamen Cyriel Dessers, twee Jong Ajax-spelers (Navajo Bakboord en Teun Bijleveld) en PSV’er Mauro Júnior naar Almelo. Een spits die het niet redde bij FC Utrecht en drie talenten die zich nog niet hebben bewezen.

Dessers, die hoopt uit te groeien tot een van de smaakmakers in Almelo, weet wat er van hem wordt verwacht, maar maakt zich ‘eigenlijk helemaal niet druk’ om alle klasse die de deur uitliep. Het drietal talenten dat net als hij in Almelo neerstreek, heeft volgens de Belg ‘genoeg kwaliteit’. “Zij hebben vertrouwen van de trainer nodig en dan gaan ze vlammen.”

Wormuth is voorzichtiger. Volgens de Duitse trainer is het afwachten of zijn jonge versterkingen in de voetsporen kunnen treden van de vertrokken doelpuntenmachines.

“Ze moeten een kans krijgen, maar aan het eind van het seizoen kunnen we pas vergelijken”, zegt de Duitser. “We kunnen nu niet zeggen of we beter zijn dan vorig jaar.” Heracles eindigde afgelopen seizoen op plek zeven.

Pröpper is (bijna) terug

De Almeloërs kunnen ook alweer bijna beschikken over Robin Pröpper. Hij maakt binnenkort zijn rentree, al zal het duel met sc Heerenveen wellicht nog iets te vroeg komen. Pröpper is nagenoeg hersteld van een gescheurde voorste kruisband, die hem bijna een jaar aan de kant hield.

Het zorgde ervoor dat de aanvoerder van een afstand naar de ontwikkeling van zijn club kon kijken. “We hebben veel geleerd van vorig jaar”, zegt hij.

“Vorig seizoen was alles nieuw voor iedereen en nu weten we wat de trainer wil”, aldus Pröpper. Hij heeft het volste vertrouwen in de prestaties van Heracles. “In de voorbereiding zag je al dat we van tegenstanders wonnen waarvan we in het verleden verloren. We hebben stappen gezet.”

Publiek vermaken grootste doel

Volgens trainer Wormuth zorgt een goede voorbereiding niet direct voor hogere verwachtingen. “We willen dit seizoen weer het publiek vermaken met offensief voetbal, terwijl we ook defensief stabieler zijn.”

“We durven te dromen van Europees voetbal, maar we zijn ook realistisch. Heracles moet weer van vooraf aan beginnen en hard werken voor elk punt. Naarmate het seizoen vordert, kunnen we kijken hoe groot onze dromen kunnen worden.”

Bron: nos.nl