Het ADO-stadion is even van AZ: ‘Bijzonder dat het zo’n AZ-look heeft’

0
308

Logo’s van eigen sponsoren, rugleuningen in AZ-kleuren en zelfs een heuse Kees Kist Lounge: het stadion van ADO Den Haag is even van AZ. Waar normaal gesproken het groen-geel van ADO de boventoon voert, is nu op allerlei plekken het Alkmaarse rood-wit zichtbaar.

AZ wijkt voor de komende twee thuiswedstrijden uit naar Den Haag omdat het dak van het eigen stadion zaterdag deels instortte. Donderdag wacht de return in de derde voorronde van de Europa League tegen Marioepol en zondag staat AZ-FC Groningen in de eredivisie op het programma.

Om alvast aan de thuisbasis-voor-een-week te wennen, trainde AZ woensdag in Den Haag. Ook de persconferentie vond plaats in het Cars Jeans Stadion. Daarop gaf trainer Arne Slot aan dat zijn ploeg de komende wedstrijden waarschijnlijk toch een thuisgevoel zal ervaren.

“We hebben bewust op tijd verzameld, om rond te kunnen kijken en te wennen aan de nieuwe omstandigheden”, zei Slot. “Wat we direct merken, is de grote gastvrijheid van ADO en de enorme werkzaamheden die de mensen uit onze eigen organisatie al hebben uitgevoerd.”

“Er is veel moeite gedaan om ons een thuisgevoel te geven. Bijzonder dat dit stadion zo’n AZ-look heeft gekregen”, aldus de trainer.

Toch wordt het thuisvoordeel volgens Slot vooral bepaald door de aanwezigheid van eigen supporters. Als het goed is, nemen donderdag acht- tot negenduizend AZ-fans de bus van Alkmaar naar Den Haag om de wedstrijd bij te wonen.

AZ kijkt met vertrouwen uit naar het tweede duel met Marioepol. De eerste wedstrijd eindigde vorige week in Oekraïne in een doelpuntloos gelijkspel, maar de Alkmaarders creëerden wel veruit de meeste kansen.

“We hadden het graag in de heenwedstrijd al beslist, maar we leven wel met een goed gevoel naar de return toe. Er zit een enorme drive in deze groep om iets bijzonders te presteren en we zijn goed aan het seizoen begonnen”, zei Slot.

Bij winst op Marioepol plaatst AZ zich voor de laatste voorronde van de Europa League. Daarin is het Belgische Antwerp of het Tsjechische Viktoria Plzen de tegenstander. Het eerste duel tussen deze ploegen eindigde in een 1-0 overwinning voor Antwerp.

Bron: nos.nl