Het moment van Dylan van Baarle: ‘Bevestiging dat ik finales kan rijden’

0
90

Door de coronacrisis trainen de meeste topsporters thuis. En dus zal hij of zij misschien vaker terugdenken aan dat ene bijzondere moment in zijn of haar carrière. Of aan een moment van een andere sporter dat inspiratie biedt.

Vandaag in deze serie: het moment van wielrenner Dylan van Baarle.

De gedachten van Van Baarle gaan in deze dagen vaak terug naar het voorjaar van 2017. “De Ronde van Vlaanderen, waar ik vierde werd.” Voor de 27-jarige wielrenner een belangrijk moment in zijn carrière.

“Dat was voor mij de bevestiging dat ik finales kon rijden in een grote klassieker”, legt Van Baarle uit. Diep in de finale moest hij lossen bij zijn drie medevluchters. “Ik koos er op dat moment voor om aan de andere kant van de weg te gaan rijden.”

Dat bleek uiteindelijk geen verkeerde keuze. Want de drie voor hem, onder wie Peter Sagan, gingen onderuit, waardoor Van Baarle bovenop de Oude Kwaremont ineens op de tweede plek reed.

“Ik besefte het eigenlijk niet goed, omdat het al zo diep in de finale was en ik niet meer goed kon nadenken”, legt hij uit. “Maar ik wist toen wel dat ik een mooi resultaat kon neerzetten. Ik kijk er met een goed gevoel op terug, ook omdat ik natuurlijk zo snel mogelijk weer finales wil rijden.”

Bron: nos.nl