‘Het rommelt bij PSV; ze gunnen elkaar echt helemaal niets’

0
297

Na twee speelrondes is er al het een en ander duidelijk voor de gasten aan tafel bij Studio Voetbal: PSV is geen serieuze concurrent voor Ajax in de strijd om de landstitel. “Dat is toch niet zo gek?”, zegt Kees Jansma. “De kwaliteiten van Ajax zijn zeldzaam. Het gat wordt groter.”

Oud-internationals Theo Janssen, Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk sluiten zich daarbij aan. Janssen merkt vooral in aanvallend opzicht een groot verschil tussen Ajax en PSV. “Bij Ajax gunt iedereen elkaar de bal en wil het team samen iets presteren. Bij PSV spelen ze misschien toch net iets meer voor zichzelf dan voor PSV.”

‘Ze gunnen elkaar helemaal niets’

“Heel egoïstisch, ze gunnen elkaar echt helemaal niets”, voegt Van der Vaart toe. “Dat zie je bij Lozano al langere tijd, maar ook bij Bruma. Bergwijn heeft nog wel oog voor iemand, maar die anderen willen zelf shinen.”

“Of zou het zo zijn dat ze elkaar niet zien?”, zegt Van Hooijdonk. “Dat kan natuurlijk ook.”

“Dat zou nog kwalijker zijn”, aldus Jansma.

Van het vertrek van Luuk de Jong is PSV volgens Janssen ook niet veelzijdiger geworden. “Ze hebben maar één manier van spelen, kunnen niet echt iets aanpassen. Ze hebben dezelfde types op de bank.”

‘Baumgartl niet goed genoeg’

Van aankoop Timo Baumgartl, voor tien miljoen euro overgenomen van VfB Stuttgart, is Van der Vaart niet onder de indruk. “Simpel, niet goed genoeg”, aldus Van der Vaart.

Met Daniel Schwaab keerde er zondag een oude bekende terug bij PSV om de defensie te versterken. Trent Sainsbury en Derrick Luckassen mogen uitkijken naar een andere club.

“Het rommelt toch ook wel in Eindhoven”, aldus Van Hooijdonk. “Sainsbury en Luckassen hebben gewoon in de basis gespeeld en nu komen ze niet meer voor in de plannen van Van Bommel?”

‘Curovic was en is heel geliefd bij Vitesse’

De uitzending begon met het trieste nieuws over Dejan Curovic. Aan tafel bij presentator Sjoerd van Ramshorst twee spelers die nog met Curovic samenspeelden bij Vitesse. De Servische oud-spits overleed zondag op 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie.

“Toen ik bij het eerste kwam, was hij speler van het eerste”, vertelt Janssen. “Ik was een jeugdspeler, hij pikte me op en dan reden we samen naar de training. Curovic was een showman, een gangmaker, vooral in de kleedkamer. Hij noemde zichzelf niet voor niets DJ Superstar. Hij was en is nog steeds heel erg geliefd binnen de club.”

Ook Van Hooijdonk speelde nog even met Curovic bij Vitesse. “Hij was geblokt, aan de stevige kant, niet snel, maar met een geweldig schot met rechts en ook met links.”

Zoals gebruikelijk wordt Studio Voetbal afgesloten met Eindsignaal, door Frank Heinen. Dit keer zit het onderwerp aan tafel, Kees Jansma. Kijk hieronder naar Eindsignaal, de Korte Corner van Marcel van Roosmalen over het stadion van AZ en het Eredivisieweekend in vogelvlucht.

Bron: nos.nl