Hoofdrol De Bruyne in afgetekende zege City bij Arsenal

0
208

Manchester City heeft zonder moeite de uitwedstrijd bij het geplaagde Arsenal gewonnen. Kevin De Bruyne was met twee goals en een assist van enorme waarde voor de nummer drie van de Premier League: 0-3.

De Belgische spelmaker opende al na twee minuten, op aangeven van Gabriel Jesus, de score met een heerlijke knal met de binnenkant van de voet in het dak van het doel.

Jesus was ook bij de 0-2 belangrijk toen hij een combinatie aanging met De Bruyne, die de bal na een mooie actie op presenteerblaadje aan Raheem Sterling gaf.

Vlak voor rust ontworstelde De Bruyne zich aan zijn bewaker David Luiz en haalde hij prachtig uit met een schot in de linkerhoek.

Geen afstraffing

Arsenal, dat eind november coach Unai Emery ontsloeg en oud-speler Freddie Ljungberg als interim-trainer op de bank heeft laten plaatsnemen, bleef in de tweede helft een afstraffing bespaard omdat City gas terugnam.

City blijft de nummer drie van de Premier League met 35 punten uit 17 duels en staat 4 punten achter nummer twee Leicester City. Koploper Liverpool heeft 49 punten uit 17 wedstrijden, Arsenal is de nummer acht met 22 punten

Bron: nos.nl