Hoogland en Lavreysen naar halve finales sprinttoernooi

0
295

Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen hebben bij de WK wielrennen in Polen de halve finales bereikt van het individuele sprinttoernooi. Matthijs Büchli verloor zaterdag in de eerste ronde.

Hoogland overklaste in zijn kwartfnale in twee heats Nicholas Paul uit Trinidad & Tobago. De 25-jarige Twentenaar, die in 2018 de Europese titel pakte op dit onderdeel, staat zondag in zijn halve finale tegenover de Australische titelverdediger Matthew Glaetzer.

Lavreysen was te sterk voor de Australiër Nathan Hart. Ook hij had maar twee heats nodig. De 21-jarige Brabander strijdt zondag in de halve finales met de Pool Mateusz Rudyk om een finaleplaats.

Al goud op zak

Zowel Lavreysen als Hoogland heeft al een wereldtitel op zak van het door Nederland gewonnen onderdeel teamsprint.

Ook Matthijs Büchli maakte onderdeel uit van dat team en ook hij mocht starten op het individuele toernooi. Maar zijn dag zat er al na een ronde op. Hij reed een matige tijd in de kwalificaties en werd vervolgens gekoppeld aan de Nieuw-Zeelander Sam Webster.

Webster bleek een maatje te groot voor Büchli, die daardoor geen kans meer heeft zijn medailleverzameling uit te breiden. Behalve goud op de keirin had hij als lid van de teamsprint op de openingsdag al een gouden medaille veroverd.

Büchli met goed gevoel naar huis

“Ik had de benen niet meer”, vertelde Büchli na zijn vroege afscheid. “Ik reed eigenlijk helemaal geen gekke rit tegen Webster, maar ik denk dat de teamsprint en de keirin mij te veel kracht hebben gekost. Ik ben verder dik tevreden over dit toernooi. Mijn twee doelen, succes op de teamsprint en de keirin, heb ik behaald, dus ik ga met een goed gevoel naar huis.”

Bron: nos.nl