Ihattaren wil nadenken over interlandtoekomst: op eigen verzoek niet bij Jong Oranje

0
247

Mohamed Ihattaren is op eigen verzoek buiten de selectie van Jong Oranje gelaten voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus op dinsdag 10 september in Doetinchem. De 17-jarige PSV’er denkt na over zijn interlandtoekomst.

“Na overleg met de KNVB en PSV heeft Ihattaren besloten om zich niet beschikbaar te stellen”, meldt de KNVB. “De aanvaller heeft aangegeven in alle rust na te willen denken over zijn toekomst als international.”

Ihattaren heeft de Nederlandse en de Marokkaanse nationaliteit en kan nog kiezen voor beide landen. Hij geldt nu echter als ‘voetbal-Nederlander’ en voor een switch naar Marokko moet hij een verzoek indienen bij de FIFA. Zo’n wissel van voetbalnationaliteit mag maar één keer.

‘Keuze wordt gerespecteerd’

Jong Oranje-coach Erwin van de Looi reageert in een persbericht van de KNVB op het verzoek van Ihattaren. “Hoewel wij hem graag hadden opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus, wordt zijn keuze door ons als staf van Jong Oranje en door de KNVB gerespecteerd.”

Ihattaren zat zowel in de voorselectie van Jong Oranje als in de A-selectie van Marokko. Hij ontbreekt nu in beide definitieve selecties.

Voor zijn definitieve keuze had een optreden in Jong Oranje geen verschil gemaakt. Alleen een bindende wedstrijd in het team in het grote Oranje van Ronald Koeman maakt zijn keuze definitief.

Kijk hieronder naar wat Mohamed Ihattaren eerder zei over zijn keuze

Bron: nos.nl