In Rome verslikt Thiem zich wederom in angstgegner Verdasco

0
313

Op het masterstoernooi van Rome heeft Fernando Verdasco opzien gebaard door in de tweede ronde Dominic Thiem de voet dwars te zetten. De Spanjaard, 38ste op de wereldranglijst, was de mondiale nummer vier uit Oostenrijk na twee uur een 46 minuten met 4-6, 6-4, 7-5 de baas.

Heel verrassend was Verdasco’s zege misschien ook weer niet, want de 35-jarige routinier had zijn tien jaar jongere opponent ook in hun drie voorgaande partijen verslagen. Thiem was vorige week nog halvefinalist op het gravel in Madrid en vorig jaar finalist op Roland Garros.

Marin Cilic werd op het Romeinse gravel de voet dwars gezet door Jan-Lennard Struff. De Duitser klopte de als negende geplaatste Kroaat met 6-2, 6-3.

Federer, Nadal en Djokovic

Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic bereikten wel de achtste finales. Allemaal zonder setverlies. Later vandaag gaan ze proberen de kwartfinales te halen.

Woensdag werd er niet gespeeld vanwege aanhoudende regen. Spelers die donderdag hun eerste partij winnen komen daarom later op de dag voor een tweede keer in actie.

Bron: nos.nl