Indrukwekkende Roglic grijpt macht in Vuelta met zege in tijdrit

0
292

Primoz Roglic heeft de macht gegrepen in de Vuelta a España. De Sloveense renner van Jumbo-Visma verpletterde de concurrentie in de tiende etappe, een individuele tijdrit. Hij reed Nairo Quintana uit de rode leiderstrui.

Het parcours nabij het Franse Pau was technisch: 36,2 kilometer draaien en keren en op en af. Bij het eerste tussenpunt was Roglic al veruit de snelste en op de streep waren de verschillen enorm.

Roglic finishte in een tijd van 47.05. De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin (47.30) en de Fransman Rémi Cavagna (47.32) bleven nog enigszins in de buurt. Zij reden naar de tweede en derde tijd.

Van het drietal Nairo Quintana, Miguel Ángel López en Alejandro Valverde, de andere overgebleven kandidaten voor de eindzege, hield de laatste als enige de schade binnen de twee minuten.

López werd ingehaald door Roglic, ondanks het feit dat de Spanjaard twee minuten eerder was gestart. Quintana kwam op meer dan drie minuten van Roglic binnen.

Wilco Kelderman was de beste Nederlander. Hij noteerde de 22ste tijd, op 2.38 van Roglic.

Bekijk de reactie van Roglic na zijn overwinning in de tijdrit:

Roglic heeft in het algemeen klassement nu een voorsprong van 1.52 op Valverde. López staat derde, op 2.11.

De achterstand van nummer vier Quintana bedraagt exact drie minuten. Wilco Kelderman is de nummer tien, 6.25 achter Roglic.

Bron: nos.nl