Isak leidt Willem II naar winst op De Graafschap

0
356

Willem II heeft in een kansenfestival met 3-2 gewonnen van De Graafschap. Spits Alexander Isak, de vervanger van de naar Dinamo Kiev vertrokken Fran Sol, maakte zijn derde en vierde goal in zeven wedstrijden.

De Tilburgers grepen de Superboeren meteen bij de strot en dat resulteerde al snel in de 1-0: een wilde uithaal van Vangelis Pavlidis belandde via de buik van Isak in het doel.

Even later profiteerde Isak van een fout van Bart Straalman, die de bal terug wilde koppen op doelman Nigel Bertrams. De aanvoerder van de Achterhoekers maakte zijn fout goed door raak te koppen uit een hoekschop van Youssef El Jebli.

Na rust was het spel in evenwicht tot Fernando Lewis de bal in de verre hoek schoot: 3-1. Nog was de buit niet definitief binnen, want even later zorgde El Jebli voor 3-2 uit een penalty. Het slotoffensief van de bezoekers leverde geen punt op.

‘Trainers zijn ook gewoon mensen’

Voor De Graafschap-trainer Henk de Jong kwam met de nederlaag een einde aan een veelbewogen week. Afgelopen donderdag gaf hij een statement af waarom hij niet zomaar zijn contract verlengt. Zijn vrouw heeft gezondheidsproblemen en de vraag is of hij vaker bij zijn gezin in Drachten moet zijn.

“Ik heb een keurige aanbieding gehad en moet erover nadenken”, zei De Jong na het duel met Willem II. “Voor de rest heb ik alles uitgelegd. Dat begrijpt nu iedereen. Trainers zijn ook gewoon mensen. Achter elke deur is weleens iets aan de hand in de privésituatie.”

Bron: nos.nl