Italiaanse zender haalt voetbalanalyticus van tv wegens racisme

0
292

Een Italiaanse tv-zender heeft per direct afscheid genomen van een vooraanstaand voetbalanalyticus vanwege diens racistische opmerkingen aan het adres van Internazionale-spits Romelu Lukaku. De bewuste analyticus, Luciano Passirani, stak aanvankelijk nog de loftrompet over Lukaku, maar sloot zijn betoog vervolgens af met een even bizarre als racistische opmerking.

“De enige manier om hem af te stoppen, is hem tien bananen geven”, zei Passirani, die even daarvoor nog had gezegd dat Lukaku in zijn ogen de beste aanvaller is die er in jaren op de Italiaanse velden heeft rondgelopen.

Lukaku, Belg met Congolese roots, is tijdens zijn eerste weken in dienst van Internazionale al meerdere keren mikpunt geweest van supporters om zijn huidskleur. Racisme is al vele decennia een groot probleem in de Italiaanse stadions.

Excuses

Passirani deed zijn uitspraak op de regionale zender Telelombardia rond het duel van Inter tegen Udinese (1-0). Direct nadat hij zijn gewraakte opmerking had gemaakt, werd hij onderbroken door de gespreksleider waarna de zender excuses aanbood voor Passirani’s woorden.

Zenderbaas Fabio Ravezzani van Top Calcio 24 liet meteen weten nooit meer gebruik te zullen maken van Passirani’s diensten.

Nadat hij op Twitter werd bedankt voor zijn kordate optreden, antwoordde Ravezzani dat hij liever had gehad dat zijn ingrijpen niet nodig was geweest.

Lukaku zelf reageert niet meer op dit soort incidenten: “Over dit onderwerp heb ik al alles gezegd.”

Bron: nos.nl