Italie zet door in aanpak racisme: stadionverbod voor Balotelli-belager

0
158

Er is in Italië opnieuw een straf uitgedeeld voor de racistische bejegening van Mario Balotelli. Een supporter van Hellas Verona mag vijf jaar lang geen enkele wedstrijd in Europa bezoeken. Op basis van tv-beelden en verklaringen is hij aangewezen als de man die initiatiefnemer was voor het zingen van racistische liedjes richting Balotelli.

Het incident vond begon november plaats tijdens de wedstrijd Hellas Verona-Brescia. Balotelli, spits van Brescia, was de apengeluiden en andere racistische uitingen in de tweede helft zo zat, dat hij de bal oppakte en die hard het vak inschoot waar de liedjes vandaan kwamen.

Daarna wilde de Italiaan met Ghanese roots van het veld lopen, andere spelers haalden hem over om door te spelen. Balotelli scoorde in de slotfase nog, maar de wedstrijd ging met 2-1 verloren. De Italiaanse bond besloot eerder al dat het betreffende vak in het stadion van Hellas Verona voor straf één wedstrijd leeg moest blijven.

Balotelli was afgelopen weekend opnieuw mikpunt van racisme, toen fans van Lazio zich misdroegen. Die club heeft inmiddels een boete van 20.000 euro gekregen. Daarnaast probeert de politie de daders te identificeren om ook hen uit de stadions te kunnen verbannen.

Bron: nos.nl