Ivoorkust uitgeschakeld; Haller en Sangaré keren terug bij Ajax en PSV

0
90

Waar de bondscoach van Ivoorkust baalt, zullen trainers Roger Schmidt (PSV) en Erik ten Hag (Ajax) blij zijn. Sebastien Haller en Ibrahima Sangaré zijn woensdagavond met Ivoorkust na een strafschoppenserie uitgeschakeld tegen Egypte en keren nu terug bij Ajax en PSV.

De ploegen boksten in de eerste helft aardig tegen elkaar op. De eerste grote kans was voor Egypte. Omar Marmoush, aanvoerder van VFB Stuttgart, schoot na een kwartier op de lat. Naarmate de rust dichterbij kwam werd het aantal kansen steeds groter. Het hoogtepunt was de halve omhaal van Sangaré vlak voor de pauze. Hij kreeg de bal echter niet langs Mohamed El Shenawy.

Deze Egyptische doelman, die vlak voor het einde van de reguliere speeltijd het veld verliet met een blessure, moest ook in de tweede helft meerdere malen optreden. Met goede reddingen hield hij onder meer Haller van scoren af.

Egypte kreeg aan het begin van de tweede bedrijf ook kansen, maar Ivoorkust leek aan het eind van de wedstrijd meer lucht en betere wissels te hebben.

Met nadruk op leek. De Egyptenaren sleepten een verlenging uit het vuur en kregen aan het begin van de derde helft juist weer kansen. Trézéguet werkte niet goed af en Zizo schoot op de handen van Ivoorkust-keeper Badra Ali. Ivoorkust probeerde het via een goed afstandsschot van de uitstekend spelende Sangaré, maar de invaldoelman van Egypte, Gabaski, was net zoals zijn voorganger ook scherp.

Strafschoppenserie

Het leek erop dat de eerste ploeg die zou scoren ook aan het langste eind zou trekken. De eerste bal verdween echter pas in de penaltyserie voor het eerst in het net. Iedere speler scoorde in de strafschoppenserie, behalve Eric Bailly. De verdediger van Manchester United miste na een nonchalant genomen strafschop, waardoor het feest kon beginnen in het Egyptische kamp.

Egypte speelt zondag tegen Marokko.

Bron: nos.nl