Jakobsen sprint naar zege in Algarve na grote valpartij

0
317

Fabio Jakobsen heeft de eerste etappe van de Ronde van de Algarve gewonnen. De Nederlander van Deceuninck zegevierde in de sprint van de rit naar Lagos, die ontsierd werd door een grote valpartij.

Lange tijd verliep de 199,1 kilometer lange etappe geheel volgens de wetten van het peloton. Een vroege vluchtgroep werd ruim op tijd gegrepen, waarna de sprintersploegen de regie overnamen.

Een val van Jasper Stuyven, op zo’n zeven kilometer van de meet, gooide echter roet in het eten. Enkele renners vlogen over de Belg heen en een groot deel van het peloton was in één klap kansloos. Ook Dylan Groenewegen, Timo Roosen en Dylan van Baarle gingen tegen de vlakte.

Zo’n veertig renners zaten vóór de valpartij en mochten voor de dagwinst gaan. Jakobsen had nog enkele ploegmaten bij zich en won de sprint met gemak, voor de Fransman Arnaud Démare en de Duitser Pascal Ackermann.

De 22-jarige Jakobsen, die zijn eerste seizoenszege nu op zak heeft, debuteerde vorig jaar als profrenner bij QuickStep met zeven overwinningen en werd vorige week door zijn ploeg beloond met een nieuw tweejarig contract.