Jakobsen troeft Viviani af in sprint en wint opnieuw eerste etappe Algarve

0
173

Fabio Jakobsen heeft de eerste etappe van de Ronde van Algarve op zijn naam geschreven. Met een machtige sprint versloeg hij de Italianen Elia Viviani en Matteo Trentin.

In de vorige editie van de Portugese wielerronde was Jakobsen in de openingsetappe ook al de snelste. Toen versloeg hij Arnaud Démare en Pascal Ackermann in de sprint.

“Ik vind de finish in Lagos heel prettig”, verklaarde de 23-jarige Jakobsen direct na de race. “Je hebt hier genoeg ruimte op de laatste meters.”

De sprinter keek ook maar alvast vooruit op de rest van het seizoen. “Ik wil zo veel mogelijk races winnen, maar mijn grootste doel van dit jaar is de Giro d’Italia.” Jakobsen maakt zijn debuut in Italië en treft daar topsprinters als Dylan Groenewegen, Caleb Ewan en Alexander Kristoff.

Eerste wegrit Van der Poel

Mathieu van der Poel maakt deze week in de Ronde van Algarve zijn eerste kilometers op de weg van dit seizoen en eindigde in de eerste etappe in het peloton. “Dit is echt een voorbereidingskoers. Ik richt mijn pijlen op de Omloop”, zei hij voor de start in Portimão.

De 25-jarige wielrenner ziet in de Portugese rittenkoers de ideale voorbereiding op de klassiekers. “Het zijn vrij lange ritten, het parcours is best mooi en we hebben goed weer.”

In de Algarve gaat Van der Poel in eerste instantie niet voor de winst. “Het doel is vooral om kilometers te maken en op mijn fiets te blijven zitten. Ik wil uiteindelijk met een beter gevoel naar huis gaan. Ik heb weinig persoonlijke ambities en zal in dienst van de ploeg rijden.”

Bron: nos.nl