Jong Oranje dendert door en kan EK-ticket nauwelijks nog ontgaan

0
107

Geen bondscoach Erwin van de Looi, geen probleem voor Jong Oranje. Zonder de vanwege een positieve coronatest thuisgebleven bondscoach werd op Cyprus ook de achtste EK-kwalificatiewedstrijd in – een dikke – winst omgezet: 7-0.

Ryan Gravenberch opende de score, op fraaie wijze. Gravenberch haalde halverwege de eerste helft uit vanaf een meter of twintig en zag zijn inzet in de hoek zeilen achter de kansloze Cypriotische doelman (0-1). De treffer was een passende beloning voor het overwicht van Nederland.

Meer treffers bleven in het restant van de eerste helft uit, maar na rust ging het plotseling snel. Binnen een minuut trof zowel Jurgen Ekkelenkamp (0-2) als Kaj Sierhuis (0-3) doel, waarmee de wedstrijd zo goed als beslist was.

Een kwartiertje later maakte Ekkelenkamp zijn tweede van de avond (0-4), waarna de score nog flink opliep. Sierhuis voegde nog twee treffers toe aan zijn totaal van de avond (0-5 en 0-7) en zag invaller Myron Boadu tussendoor de 0-6 maken.

Mede dankzij de dikke zege op Cyprus gaat Jong Oranje fier aan kop in kwalificatiegroep 7, met de perfecte score na acht wedstrijden. Kwalificatie voor het EK van volgend jaar kan Nederland nauwelijks nog ontgaan.

De negen groepswinnaars en de beste vijf (van de negen) nummers twee plaatsen zich voor het eindtoernooi in Hongarije en Slovenië. Er staan nog twee duels op het programma, op 15 november tegen Jong Wit-Rusland en 18 november tegen Jong Portugal.

Bron: nos.nl