Jonk en Volendam leggen De Graafschap in eigen huis over de knie

0
114

FC Volendam mengt zich serieus in de strijd om de promotieplaatsen in de eerste divisie. Door de spectaculaire topper bij De Graafschap te winnen (2-5) nadert het elftal van trainer Wim Jonk de tweede plek tot op één punt.

Volendam won de laatste vijf duels, intussen wordt Jonk genoemd als kandidaat om John van den Brom op te volgen bij FC Utrecht.

Anders bekeken verzuimde De Graafschap de tweede plaats stevig in handen te nemen en op de ranglijst een gaatje te slaan met zijn opponent, want een voorsprong van 2-1 werd kinderlijk eenvoudig weggegeven.

Bij de gelijkmaker reageerde de thuisclub niet alert bij een hoekschop, waarna Boy Deul profiteerde. Het geklungel voorafgaand aan de 2-4 van Nick Doodeman was helemaal schrijnend. Derry Murkin, Francesco Antonucci (penalty) en opnieuw Doodeman maakten de overige Volendamse treffers.

Eerste thuisnederlaag in anderhalf jaar

Daryl van Mieghem en Elmo Lieftink hadden de thuisclub voor rust tot twee keer toe op voorsprong gezet, maar de eerste thuisnederlaag van De Graafschap in anderhalf jaar tijd bleek uiteindelijk onvermijdelijk.

Almere City FC is de lachende derde. De ploeg van Ole Tobiasen staat nu nog steviger aan kop.

Bron: nos.nl