Kampioensfeest barst los in Liverpool: ‘Dit gevoel is niet te omschrijven’

0
80

Eindelijk. Na dertig jaar is Liverpool weer kampioen van Engeland. Onderstaand een verzameling van reacties, foto’s en filmpjes op social media rondom de landstitel van Liverpool.

Om 22.10 uur Engelse tijd, 23.10 uur Nederlandse tijd kon Liverpool het van de daken schreeuwen.

De spelers hadden samen gekeken naar de wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City. Door de nederlaag van City kon Liverpool feest vieren.

“De wedstrijd leek eindeloos, zo lang duurde het”, zei Virgil van Dijk in gesprek met BT Sport. “Toen Chelsea scoorde waren we blij, maar daarna scoorde Kevin de Bruyne een geweldige vrije trap. Toen werd ik steeds nerveuzer.”

“We zijn zo trots op elkaar. Het is geweldig. Dit gevoel is niet te omschrijven.” Kort nadat Van Dijk die woorden had uitgesproken, werd het interview verstoord door zijn teamgenoten, die een feestje vierden.

“Ik heb er geen woorden voor”, zei trainer Jürgen Klopp. “Dit is ongelooflijk, ik had nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn. Kampioen worden met Liverpool is fantastisch. Dit is voor Kenny (Dalglish, red.), voor Stevie (Gerrard, red.) – voor iedereen!”

Liverpool-legende Kenny Dalglish, trainer van ‘The Reds’ bij de laatste landstitel in 1990, had op zijn beurt complimenten voor Klopp. “Hij heeft het fantastisch gedaan. Klopp vertegenwoordigt alles waar Liverpool voor staat”, aldus Dalglish.

Zie de spelers van Liverpool, onder wie Van Dijk, hieronder juichen na het laatste fluitsignaal bij Chelsea-Manchester City.

Buiten stadion Anfield vierden de fans feest.

En op social media stroomden de felicitaties binnen.

Bron: nos.nl