Kelderman verlaat Tour de France met rugblessure

0
394

Wilco Kelderman heeft de Tour de France verlaten. De renner van Team Sunweb heeft last van zijn onderrug. Dat maakte de ploeg vandaag op de rustdag bekend.

“De afgelopen dagen heeft Wilco last gehad van stijfheid en pijn aan zijn rug”, legt Anko Boelens, de arts van de ploeg, uit in een persbericht.

Kelderman kwam in maart ten val in de Ronde van Catalonië en liep daarbij een gebroken sleutelbeen en een fractuur in een nekwervel op. Daardoor miste hij ook de Giro d’Italia. Tijdens zijn herstel droeg hij vijf weken een nekbrace.

“Het terugkomen van die blessure is zwaar geweest voor Wilco’s lichaam, dat moeten we niet onderschatten. Het is nu beter voor hem om naar huis te gaan en te herstellen, in plaats van de limiet op te zoeken”, aldus Boelens.

Kelderman teleurgesteld

“Het is een grote teleurstelling dat ik de Tour moet verlaten, zeker met de komende bergetappes die mij normaal gesproken goed zouden moeten liggen”, zegt de 28-jarige Kelderman. “Soms doet het lichaam niet wat je wil. Ik ga nu naar huis en nadenken over wat de doelstelling wordt voor de rest van het seizoen.”

Zaterdag eindigde Kelderman als 132ste op 30.30 van winnaar Simon Yates. In het algemeen klassement stond hij 121ste op 1.21.51.

Bron: nos.nl