KNVB: definitief geen toestemming voor overname Den Bosch door Jordania

0
282

Kakhi Jordania mag voetbalclub FC Den Bosch niet overnemen. De beroepscommissie van de KNVB keurde donderdag de plannen van de Georgiƫr nogmaals af.

In maart was de voetbalbond al niet akkoord gegaan met de overname, waarna FC Den Bosch in beroep ging. Volgens de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken is de herkomst van de financiƫle middelen van Jordania onvoldoende aangetoond.

Jordania, zoon van voormalig Vitesse-baas Mereb, had grootse plannen met de Bosschenaren. Een jaar geleden sloot hij een voorlopige koopovereenkomst met de club, die hij binnen drie jaar weer naar de eredivisie wilde brengen.

“De opluchting dat er eindelijk duidelijkheid is, is voelbaar. Maar de teleurstelling over de beslissing overheerst”, zegt Jan-Hein Schouten, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “Het proces hield de laatste maanden iedereen gegijzeld.”

Handdoek

Het is nog niet bekend of Jordania nu de handdoek in de ring werpt. Hij zou volgens de club op persoonlijke titel nog een bodemprocedure kunnen starten bij de burgerrechter.

“Hij heeft de club een boost van jewelste gegeven en hij heeft laten zien dat er met een relatief geringe investering iets in gang gezet kan worden. Daarvoor verdient hij ons respect”, vervolgt Schouten die ook aangeeft dat de club nu op korte termijn met alternatieven zal moeten komen omdat de uitkomst zo lang op zich heeft laten wachten. “Hierdoor hebben we als club nagenoeg stilgestaan, met liquiditeitsproblemen tot gevolg.”

FC Den Bosch heeft van de licentiecommissie tot 26 augustus de tijd gekregen om alsnog een sluitende begroting te presenteren.

Bron: nos.nl