KNVB luistert dinsdag ook naar supporters in corona-overleg

0
74

De KNVB is van plan om ook de mening van de Nederlandse voetbalfans mee te nemen in het overleg van dinsdag over het restant van de eredivisie en eerste divisie.

Het Supporterscollectief Nederland, de overkoepelende organisatie van supportersverenigingen of -groepen van betaald voetbalclubs in Nederland, is een online enquête gestart waarin alle supporters hun mening kunnen geven over onder meer het al dan niet uitspelen van de competities. Onder de leden van het collectief is de enquête al uitgevoerd.

De KNVB spreekt dinsdag met alle betrokken partijen over de afwikkeling van het door het coronavirus uitgestelde voetbalseizoen. Het gaat dan om onder meer de clubs uit het betaalde voetbal, spelersvakbond VVCS, de belangenvereniging van scheidsrechters en televisierechtenhouder Fox Sports. In dat overleg worden de resultaten van de enquête ook meegenomen.

De voetbalbond hoopt het seizoen nog af te kunnen maken tussen eind juni en begin augustus, mede na stevige druk van de UEFA. Clubs als Ajax, AZ, PSV, PEC Zwolle en RKC hebben al laten weten dat ze het huidige seizoen het liefst nu al beëindigd zien, zodat er voor iedereen duidelijkheid is gecreëerd.

Bron: nos.nl