KNVB wijst verzoek PSV af om duel om Johan Cruijff Schaal dag te vervroegen

0
52

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen Ajax en bekerwinnaar PSV wordt gewoon komende zaterdag gespeeld. Een verzoek van PSV aan de KNVB om het duel te vervroegen, bij voorkeur naar vrijdag, is niet gehonoreerd.

Drie dagen na de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal staat het voor PSV belangrijke heenduel met AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League op het programma. De ploeg van de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij had graag wat meer voorbereidingstijd gehad.

“Het klopt dat er een verzoek is geweest en dat we hierover hebben meegedacht met PSV. Als KNVB zijn wij er immers voor de clubs en denken we zo veel als mogelijk mee met de clubs”, laat een woordvoerder van de voetbalbond weten.

“De termijn om nog te schuiven met de wedstrijd bleek in dit geval te kort te zijn. In een dergelijke situatie moet ook contact worden gelegd met de politie Amsterdam, de Johan Cruijff Arena en ESPN. Organisatorisch vraagt het namelijk nogal wat om een wedstrijd te verplaatsen. De uiteindelijke conclusie was dat het op deze korte termijn niet meer te realiseren viel om nog te schuiven met deze wedstrijd.”

Winnaar Monaco tegen PSV naar play-offs

De datum van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal was al maandenlang bekend. Maar pas recent bleek dat PSV de uitwedstrijd tegen Monaco op 2 augustus moet spelen. Die wedstrijd had ook op woensdag 3 augustus ingepland konden worden, maar thuisclub Monaco koos voor de dinsdag.

De return tussen PSV en AS Monaco is op dinsdag 9 augustus in Eindhoven. De winnaar plaatst zich voor de play-offs, waarin een plek te verdienen is voor het lucratieve hoofdtoernooi van de Champions League.

Vorig seizoen speelden PSV en Ajax ook al tegen elkaar in het duel om de Johan Cruijff Schaal. De Eindhovenaren wonnen destijds met 4-0. Drie dagen later won PSV met 0-1 van het Deense Midtjylland in de voorronde van de Champions Legaue.

Bron: nos.nl