Koele Ronaldo en koppende De Ligt helpen Juventus langs Fiorentina

0
209

Dankzij twee strafschoppen van Cristiano Ronaldo en een kopgoal van Mathijs de Ligt heeft Juventus in de Serie A de thuiswedstrijd tegen Fiorentina met 3-0 gewonnen. De koploper in Italië herstelde zich daarmee van de nederlaag bij Napoli van vorige week.

Fiorentina staat in de onderste helft van de ranglijst met minder dan de helft van de punten die Juventus heeft verzameld, maar de gasten waren niet van plan zich zonder slag en stoot gewonnen te geven in Turijn. De eerste kansen waren zelfs voor Fiorentina, maar doelman Wojciech Szczesny stond tot drie keer toe paraat.

Kort voor rust kreeg Fiorentina-verdediger Germán Pezzella de bal van dichtbij tegen zijn ingetrokken armen geschoten. Na ingrijpen van de VAR ging de bal op de stip. Ronaldo wist daar uiteraard wel raad mee: het was de 150ste strafschop die de Portugees mocht nemen in zijn loopbaan en voor de 125ste maal leverde het een doelpunt op: 1-0.

Met zijn treffer werd Ronaldo ook de tweede speler uit de Juventus-historie die negen wedstrijden op rij het doel heeft weten te vinden. Hij deelt het record met de Fransman David Trezeguet. Gabriel Batistuta heeft het Serie A-record in handen met dertien achtereenvolgende duels met minstens één doelpunt.

In de tweede helft had Juventus het meeste balbezit, maar moest er weer een strafschop aan te pas komen om een doelpunt te maken. Federico Ceccherini leek Rodrigo Bentancur op reglementaire wijze de pas af te snijden, maar de scheidsrechter wees naar de stip en kreeg bijval van de VAR. Opnieuw klaarde Ronaldo de klus; zijn vijftigste Juventus-treffer in zeventig wedstrijden.

Daarmee was de strijd gestreden. De Ligt, die eerder in de tweede helft een kopkans had gemist, zorgde in de extra tijd met het hoofd voor het enige velddoelpunt van de thuisploeg, al was dat wel na een vrije trap van de rechterflank.

Juventus staat nu zes punten los van Internazionale, dat later vandaag nog in actie komt tegen Udinese. Lazio heeft acht punten minder van de koploper, maar ook twee duels minder gespeeld.

Bron: nos.nl