Koeman begripvol over verplaatsing EK: ‘Voetbal niet belangrijkste in leven’

0
105

Als een echte verrassing kwam het besluit van de UEFA niet, dinsdagmiddag op de KNVB-campus in Zeist. De Europese voetbalbond besloot het EK voetbal van aankomende zomer te verplaatsen naar volgend jaar. Dit alles vanwege de coronacrisis in Europa.

Bondscoach Ronald Koeman toont zich begripvol, maar baalt wel van de situatie. “Het is jammer, maar dit is voetbal en niet het belangrijkste in het leven”, aldus Koeman. “We moeten ons eerst druk maken over wat gaande is. Ik kon mij niet voorstellen dat het deze zomer door kon gaan.”

Blessuregevallen

De verplaatsing van het EK heeft voor Oranje ook een positieve kant. Zo hebben Memphis Depay, Donyell Malen en Steven Bergwijn (allen zwaar geblesseerd) langer de tijd om weer fit te worden.

Koeman: “Dat is inderdaad een meevaller voor ons en ook zeker voor ons. Maar het EK van aankomende zomer was een geweldige uitdaging voor ons en iedereen keek ernaar uit.”

“Ik kan nu niks zeggen over wanneer wij nu weer voor het eerst bij elkaar kunnen komen. Eerst moeten de competities weer gaan starten en niemand weet wanneer dat is. Dan pas kunnen we weer denken aan het Nederlands elftal.”

Bron: nos.nl