Koeman houdt Oranje bij de les: ‘Geen enkele reden tot gemakzucht’

0
285

Bondscoach Ronald Koeman is niet helemaal tevreden over de voorbereiding van Oranje op het duel met Noord-Ierland. Tijdens de persconferentie vanmiddag in aanloop naar het duel benadrukte Koeman daarom dat zijn spelers donderdag (20.45 uur) in De Kuip scherper voor de dag moeten komen dan de voorbije dagen op de training het geval was.

“Er is geen enkele reden tot gemakzucht”, waarschuwde Koeman, ook wetende dat Noord-Ierland op dit moment gedeeld koploper is in de poule. “We moeten ons nog plaatsen.”

“We spelen de beide wedstrijden tegen Noord-Ierland om een ticket. En dat begint morgenavond. De motivatie daarvoor moet je uit jezelf halen, uitstralen dat je het EK wilt spelen.”

Nederland staat derde in de groep en moet Noord-Ierland of Duitsland nog voorbij in de stand om zich voor het eerst sinds 2014 weer te kwalificeren voor een eindronde. Maar dat besef straalden de spelers volgens hem de afgelopen dagen niet altijd uit.

“Er waren momenten dat het niet goed was, waar dat dan ook aan ligt. De korte voorbereiding, een stukje vermoeidheid”, zocht hij naar oorzaken.

“We zijn beter dan de tegenstander. Voetballend gezien, kwalitatief gezien. Maar dan moet je wel zelf goed zijn.”

“We zullen geduld moeten hebben, het tempo hoog houden”, aldus Daley Blind, die geen makkelijke avond verwacht. “Ze zullen erop klappen, dat heb je ook tegen Duitsland gezien.”

Nederland heeft in de voorgaande interlands onder Koeman laten zien over veel veerkracht te beschikken. Blind hoopt dat Oranje nu zelf eens het initiatief neemt.

Tegen Estland (0-4) ging dat goed, mede dankzij een vroege goal. “Er was veel beweging in de ploeg, er was een plan. Als dat tot uitwerking komt, is dat mooi.”

Moeilijke keuzes

Koeman is niet van het vele wisselen, maar liet weten desondanks voor moeilijke keuzes te staan. De onderlinge verschillen zijn klein. “Ik twijfel altijd.”

Kersvers vader Blind lijkt zeker van zijn plek links achterin. “Het is duidelijk dat ik lekker in mijn vel zit. Ik voel me goed, hoop dat ik die lijn kan doortrekken.”

Bron: nos.nl