Koolhof schittert bij ATP Finals met halvefinaleplaats in dubbelspel

0
123

Dubbelspelspecialist Wesley Koolhof heeft bij zijn debuut bij de ATP Finals in Londen ook zijn tweede groepswedstrijd gewonnen en is daardoor zeker van de halve finales.

Samen met zijn Kroatische partner Nikola Mektic won de Nederlander op het officieuze WK met 7-6 (5), 6-0 van de Amerikaan Rajeev Ram en de Brit Joe Salisbury.

Opvolger Rojer, Eltingh en Haarhuis?

Koolhof kan na Jean-Julien Rojer, Jacco Eltingh en Paul Haarhuis de vierde Nederlander worden die de ATP Finals wint. “Ik weet het, dat zou mooi zijn”, zei hij eerder in gesprek met de NOS.

In de videocarrousel hieronder zijn de WK-titels van Jacco Eltingh, Paul Haarhuis en Jean-Julien Rojer terug te zien, maar ook een documentaire van Mart Smeets uit 1998 over Eltingh en Haarhuis.

De eerste set tegen Ram en Salisbury verliep zonder breaks, al kregen Koolhof en Mektic daartoe wel drie kansen en hun opponenten maar één. In de tiebreak sloeg zowel Koolhof als Mektic een winnende return en dat bracht de setwinst.

Koolhof en Mektic, die dit jaar de finale van de US Open haalden, toonden vervolgens geen genade en gaven de Amerikaan en de Engelsman in de tweede set een pak slaag.

Bron: nos.nl