Koploper Chelsea simpel langs Leicester City, invaller Ziyech goed voor assist

0
193

Chelsea heeft zijn kandidatuur voor de Engelse landstitel nog maar eens luister bijgezet met een overtuigende wedstrijd op bezoek bij Leicester City. De ploeg van Hakim Ziyech, die in de tweede helft inviel, won met 3-0.

En die marge was dus niet geflatteerd. Toen Chelsea na een klein kwartier op voorsprong kwam via Antonio Rüdiger (0-1), had de Engelse koploper de lat al geraakt via Ben Chilwell, de voormalig Leicester City-speler die bij ieder balcontact werd uitgefloten.

Binnen het half uur verdubbelde Chelsea de score. De opstomende N’Golo Kanté, eveneens ex-Leicester, werd geen strobreed in de weg gelegd en schoot overtuigend binnen (0-2).

Leicester kende na een uur een opleving, maar dat drukte Chelsea snel de kop in met de 0-3. De vrijstaande Christian Pulisic werd gevonden door mede-invaller Ziyech en tekende voor de eindstand.

Chelsea bleef met de zege in Leicester voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen. De Londenaren blijven nog minimaal een week koploper in de Premier League, de voorsprong op eerste achtervolgers Manchester City en West Ham United – die beide nog in actie komen – bedraagt zes punten.

Straatvoetballer en YouTube-koning Soufiane Touzani ging recent op bezoek bij Ziyech in Londen:

Bron: nos.nl