Kopzorgen voor opgeruimde Van Bommel: ‘Malen en Bergwijn onzeker voor AZ’

0
248

De zon heeft wel eens feller geschenen boven trainingscomplex De Herdgang in Eindhoven. Na de 3-0 nederlaag in Utrecht en de stroeve 0-0 in de Europa League tegen LASK Linz moet PSV zich zondag oprichten tegen opnieuw een tegenstander van formaat, AZ.

In hoeverre wordt het humeur van trainer Mark van Bommel eigenlijk bepaald door het resultaat? “Normaal best wel. Maar nu kan ik er beter mee omgaan. Als je totaal weggespeeld wordt, ben ik heel vervelend. Donderdag hadden we moeten winnen, dus dan maak ik me niet zo veel zorgen.”

“Natuurlijk had ik liever gehad dat we waren weggespeeld en toch hadden gewonnen. Maar dan had ik me nu veel meer zorgen gemaakt.”

Zorgen om Malen en Bergwijn

Ook AZ verloor zijn laatste competitieduel, maar de nummer vier van de eredivisie heeft slechts drie punten minder dan PSV en reist met zelfvertrouwen naar Eindhoven na de soepele 6-0 zege donderdag op FC Astana.

Van Bommel heeft vooral kopzorgen. Niet alleen zijn Nick Viergever en Jorrit Hendrix geschorst na hun rode kaart tegen FC Utrecht, ook zijn er zorgen over de blessures van topscorer Donyell Malen en Steven Bergwijn.

“Ik had Malen er heel graag bij gehad, maar dat kon helaas niet. En ik vond Bergwijn tegen LASK de beste man van het veld. Hij scoort minder dan vorig jaar, maar geeft wel meer assists. Hij is onzichtbaar belangrijk en een van de eersten die bij mij op het bord staat.”

Malen haakte voor het duel met de Oostenrijkers al af met een enkelblessure en ook achter de naam van Bergwijn staat een groot vraagteken. De snelle dribbelaar kreeg in de slotfase tegen LASK last van zijn hamstring en strompelde verkrampt naar het einde. “Ik had hem moeten wisselen, dat is mijn verantwoordelijkheid”, stelde Van Bommel. “Maar hij gaf aan dat de pijn wegtrok en toen heb ik voor een andere wissel gekozen. Of ze de wedstrijd tegen AZ halen, is de vraag.”

‘Als je wint, maak je je ook zorgen’

Als Malen en Bergwijn beiden niet beschikbaar zijn, dan zal Kostas Mitroglou waarschijnlijk kunnen spelen. Zoals Daniel Schwaab, die donderdag al ritme opdeed tegen Linz, de vervanger zal zijn van Viergever. En voor de plek van Hendrix op het middenveld heeft Van Bommel Erick Gutiérrez. “Het niveau ligt gewoon heel dicht bij elkaar. We hebben genoeg mogelijkheden.”

Van extra druk op het duel met AZ wil Van Bommel in ieder geval niets weten. “Als je wint, maak je je ook zorgen. Dan moet het de volgende keer namelijk weer lukken. In feite maakt het dus niets uit.”

Bron: nos.nl