Krajicek breidt aansprekend deelnemersveld uit met Monfils en Auger-Aliassime

0
167

Het deelnemersveld van het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam begint serieuze vormen aan te nemen.

Na toptienspelers Daniil Medvedev (2), Stefanos Tsitsipas (4), Andrej Roeblev (5) en Hubert Hurkacz (9) zijn nu ook de finalisten van de voorlaatste editie vastgelegd: de Fransman Gaƫl Monfils en de Canadees Felix Auger-Aliassime.

Record

Monfils trok in 2020 aan het langste eind en won het indoortoernooi toen voor de tweede keer op rij. Dit jaar kan hij gelijk komen met recordhouders Roger Federer en Arthur Ashe, die het toernooi drie keer wonnen.

Toernooidirecteur Richard Krajicek reageert verheugd op het nieuws: “Met Monfils is spektakel gegarandeerd. Niet voor niets won hij de laatste twee keer dat hij in Rotterdam Ahoy in actie kwam. Hij kan uitstekend uit de voeten op ons centre court en weet daar altijd het beste in zichzelf naar boven te halen.”

“Maar ook Felix Auger-Aliassime is een speler om naar uit te kijken. Het zou mij niets verbazen als hij in februari ook de laatste stap kan zetten en zijn eerste proftitel weet te veroveren.”

Het ABN Amro-toernooi wordt volgend jaar van 5 tot en met 13 februari traditioneel gehouden in Ahoy. Dit jaar won Roeblev voor lege tribunes.

Bron: nos.nl