Krejcíková stoot ten koste van Gauff door naar laatste vier op Roland Garros

0
27

Barbora Krejcíková is doorgedrongen tot de halve finales van Roland Garros. De nummer 33 van de wereld troefde met 7-6 (6), 6-3 de 17-jarige Cori Gauff af.

Laatbloeier Krejcíková kende tot dit seizoen vooral successen in het dubbelspel, getuige onder meer de titel op Roland Garros drie jaar geleden. Dit jaar laat de 25-jarige Tsjechische haar klasse ook in het enkelspel zien. Zo greep ze eind mei in Straatsburg haar eerste WTA-titel, waarna ze haar topvorm meenam naar Parijs.

Spanning

In de eerste set imponeerde Gauff, met haar 25ste plaats iets hoger bivakkerend op de mondiale tennisladder, met prachtige winners en leek Krejcíková veel last van de spanning te hebben. De Amerikaanse liet echter vijf setpunten onbenut (op 5-3, 6-5 en in de tiebreak), waarna de Tsjechische wel toesloeg.

Die dreun kwam Gauff niet meer te boven, al vocht ze zich in de tweede set nog wel van 0-5 terug tot 3-5. Op het zesde matchpoint moest het Amerikaanse talent zich gewonnen geven.

In de halve finales treft Krejcíková, die in Parijs aan de zijde van Katerina Siniakova ook de laatste vier heeft bereikt in het dubbelspel, de winnares van het duel tussen titelverdedigster Iga Swiatek en Maria Sakkari.

Bron: nos.nl