Kruijswijk kopman Jumbo-Visma in ‘Nederlandse’ en noordelijke Vuelta

0
119

Terwijl in Madrid het rittenschema van de volgend jaar in Utrecht startende Vuelta a España bekend werd gemaakt, heeft Jumbo-Visma Steven Kruijswijk aangewezen als kopman. Dus niet titelhouder Primoz Roglic of aanwinst Tom Dumoulin.

De Nederlandse wielerploeg brengt vrijdag naar buiten hoe ze het kopmanschap van de Tour de France en de Giro d’Italia. Roglic en Dumoulin ‘krijgen’ ieder een ronde.

Podiumplaats

Kruijswijk is in ieder geval het speerpunt bij de Vuelta. “Ik zie het als een mooie kans om op het podium te komen. In 2018 zat ik er al dicht bij met de vierde plaats”, aldus de 32-jarige klimmer, die dit jaar in de Tour als derde eindigde.

Kruijswijk kijkt uit naar twee ritten in het bijzonder. Die met aankomst op de top van de Tourmalet en de Anglirú. “Die beklimmingen ken ik goed. Dat zijn ritten die mij op het lijf zijn geschreven.”

Ook twee andere Nederlanders, Wilco Kelderman (Team Sunweb) en Bauke Mollema (Trek-Segafredo), zullen voor hun ploeg kopman zijn in de Vuelta.

Elf bergritten en vier landen

Dat de eerste drie etappes van de Vuelta in Nederland zijn, was al duidelijk. Nu blijkt dat ook Portugal twee dagen wordt aangedaan en dat Zuid-Spanje compleet gemeden wordt.

De Vuelta start op 14 augustus en gaat in totaal door vier landen (Nederland, Spanje, Portugal en Frankrijk). De ronde bestaat uit acht vlakke etappes, zes heuvelritten, vijf bergetappes en twee tijdritten.

De 75ste editie van de Vuelta begint met een ploegentijdrit in Utrecht, gevolgd door een rit van Den Bosch naar Utrecht en een etappe rondom Breda. Daarna verhuist het circus naar Spanje.

Opvallend is dat de Ronde van Spanje zich grotendeels zal afspelen in het noorden van het land. Zuidelijker dan Madrid komt het peloton niet tijdens de drieweekse ronde. De finish is op 6 september in Madrid.

Bron: nos.nl