Kruijswijk meldt zich af voor Tour de France, Roglic wel fit genoeg

0
78

Steven Kruijswijk heeft zich teruggetrokken voor de Tour de France. De wielrenner van Jumbo-Visma ondervindt te veel last van de gevolgen van een valpartij in de Dauphiné. Teamgenoot Primoz Roglic, die de Dauphiné vanwege rugproblemen uit voorzorg eerder verliet, is wel fit genoeg om aan de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar te beginnen.

De Tour start op 29 augustus in Nice.

Kruijswijk meldt dat de schade groter is dan gedacht. “Tot mijn grote teleurstelling kan ik door een breukje in de schouder en de vele schaafwonden niet deelnemen aan de Tour de France.”

De 33-jarige Kruijswijk kwam zaterdag ten val tijdens een afdaling, die later door ploeggenoten Tom Dumoulin en Wout Van Aert als “een schande” werd omschreven vanwege alle gaten in het asfalt en grind op de weg.

Kruijswijk was een van de drie beoogde kopmannen van Jumbo-Visma in Frankrijk, samen met Primoz Roglic en Tom Dumoulin. Hij wordt vervangen door de Noor Amund Grøndahl Jansen, meldt ploegleider Merijn Zeeman.

“Steven heeft er de afgelopen maanden alles aan gedaan en alles opgegeven om in topconditie aan de start van de Tour te staan”, aldus Zeeman. “Hij lag goed op schema, maar topsport is hard.”

Kruijswijk werkt nu toe naar de de Giro d’Italia, die op 3 oktober begint. “Ik wens het team veel succes in de Tour en baal ontzettend dat ik er geen deel van uit kan maken.”

Roglic kwam op de voorlaatste dag eveneens ten val in de Dauphiné. Hij liep schaafwonden en blauwe plekken op. Vanwege een pijnlijke rug ging hij op de slotdag niet meer van start, ook al was hij klassementsleider. Met het oog op de Tour de France wenste hij geen onnodige risico’s te nemen.

Bron: nos.nl