Kruijswijk staat er goed voor: ‘Dit wordt nog een spannende Tour’

0
331

Een prima tijdrit voor Steven Kruijswijk in Pau. Hij noteerde de zesde tijd en sprong in het algemeen klassement naar de derde plek. Daarin moet hij nu alleen nog Julian Alaphilippe en Geraint Thomas, die beiden sneller waren, voor zich dulden.

Kruijswijks achterstand op geletruidrager Alaphilippe bedraagt nu 2.12. “Het zit kort op elkaar”, zei de renner van Jumbo-Visma over zijn concurrenten. “Het geeft aan dat we aan elkaar gewaagd zijn. Dit gaat nog een spannende Tour worden.”

“Ik had best wel een goed gevoel. Zeker tot het tweede meetpunt was het heel goed”, blikte Kruijswijk terug op zijn tijdrit. “Het eerste stuk was goed te doen, maar het laatste stuk was ook voor mij lastig.”

Kruijswijk was onder de indruk van het verrassend goede optreden van Alaphilippe, die de tijdrit op zijn naam schreef. “Dat is indrukwekkend, zo veel verschil.”

“Toch is dit voor mij geen verrassing. Hij reed in de Dauphiné ook een goede tijdrit. Hij heeft de hele week al vleugels door de gele trui, we moeten hem zeker niet afschrijven.”

Bron: nos.nl