Kruijswijk stijgt naar derde plek in Andalusië, Simon Yates wint bergetappe

0
275

Wielrenner Steven Kruijswijk is op de voorlaatste dag van de Ronde van Andalusië een plaatsje gestegen in het algemeen klassement. Kruijswijk staat nu derde op elf seconden van Jakob Fuglsang, de nieuwe klassementsleider.

De vierde etappe werd zaterdag na een lange solo gewonnen door Simon Yates. De Brit van Mitchelton finishte 26 seconden voor een groep met onder anderen Kruijswijk en Fugslang, die de Belg Tim Wellens uit de leiderstrui reed.

De etappe was weliswaar slechts 120 kilometer lang, maar de renners moesten wel vier stevige bergen over, waaronder de Alto de Hazallanas van de eerste categorie. De klim was 16,2 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,7.

Op die vierde en laatste klim ging Yates, winnaar van de Ronde van Spanje, ervandoor. Hij bereikte de top driekwart minuut voor zijn broer Adam, Kruijswijk, Fuglsang, Sergio Higuita en Ion Izagirre.

Na een afdaling van 21 kilometer kwam Higuita in Granada als tweede over de meet, voor Kruijswijk, Adam Yates en Izagirre. De Spanjaard staat tweede in het klassement en geeft zeven tellen toe op Fuglsang.

Nog een heuvelrit te gaan

Zondag is de slotetappe van de Ronde van Andalusië, een rit met vier bergen van de derde categorie. De laatste top ligt op dertig kilometer van de finish.