Kruijswijk was ‘niet super’, maar is ‘dag toch goed doorgekomen’

0
287

Ondanks dat Steven Kruijswijk zijn derde plek in het algemeen klassement van de Tour kwijt is, vindt de Nederlander dat hij de dag goed is doorgekomen. “Ik voelde me niet super, maar uiteindelijk was ik misschien toch niet zo slecht als dat ik van tevoren had gedacht.”

Egan Bernal steeg, onder anderen ten koste van Kruijswijk, drie plekken in het algemeen klassement en staat nu zeventien seconden voor op de kopman van Jumbo-Visma.

“Het was een hele lastige dag”, zegt de Nederlander. “Een voor een haakten renners af, maar niemand durfde vroeg aan te vallen.”

Nadat Bernal op de slotklim, de Col du Galibier uit de groep der favorieten was gedemarreerd, viel ook Ineos-renner Geraint Thomas aan.

“Dat was goed gezien van hem, want als Bernal en hij samen vooraan komen, dan waren ze echt weggeweest”, aldus Kruijswijk. “Gelukkig kwamen we terug bij Thomas. Het was echt alle hens aan dek.”

‘Kruijswijk rijdt superconstant’

Ook Kruijswijks meesterknecht, Laurens de Plus, vond het een loodzware etappe. “Movistar liet de boel op de Col d’Izoard (de voorlaatste berg, red.) al ontploffen. Die zijn we echt opgeknald, waarna niemand nog echt een versnelling in huis had.”

Ondanks het verlies van de podiumplek gelooft de Belg nog in zijn kopman. “Zeker, want hij rijdt superconstant en straalt kracht uit.”

Bennett twee keer onderuit

George Bennett, de andere helper van Kruijswijk in de bergen, beleefde een moeizame dag. Tot twee keer toe ging hij onderuit, eerst in de afdaling van de Col du Var en later nog in de afzink van de Galibier. Met moeite liep hij na de finish naar de ploegbus. Na een eerste onderzoek leek de schade voor de Nieuw-Zeelander echter mee te vallen.

Morgen gaat de Tour verder met een bergetappe over ruim 126 kilometer van Saint-Jean-de-Maurienne naar Tignes. Ook zaterdag eindigt de rit met een aankomst bergop.

Julian Alaphilippe is nog altijd de drager van de gele trui en verdedigt een voorsprong van anderhalve minuut op Bernal.

Bekijk hier de slotfase van de achttiende etappe:

Bron: nos.nl