Kvitová verrassend uitgeschakeld op US Open, Osaka wel naar kwartfinales

0
138

Terwijl bij de mannen het toernooi met de diskwalificatie van Novak Djokovic een onverwachte wending heeft gekregen, is er bij de vrouwen ook een verrassende uitschakeling op de US Open.

De als zesde geplaatste Petra Kvitová moest in de vierde ronde het hoofd buigen voor Shelby Rogers. De Tsjechische miste maar liefst vier matchpoints en verloor de wedstrijd met 6-7 (5), 6-3, 6-7 (6).

Naomi Osaka, als vierde geplaatst in New York, bereikte de kwartfinales wel. Osaka rekende in twee sets eenvoudig af met de Estse Anett Kontaveit: 6-3, 6-4.

Gemiste matchpoints

Kvitová, die het enige eerdere duel met de Amerikaanse in 2016 op Roland Garros ook al had verloren, kwam in de eerste set terug van een break achterstand, knokte zich in de tiebreak van 2-5 naar 5-5, maar kon de set niet binnenhalen.

Ze repareerde de schade door de tweede set met 6-3 te winnen, waarna het in de derde set nog lang spannend bleef. Op 5-4 miste Kvitová drie matchpoints op de service van Rogers en in de tiebreak sloeg ze op 6-5 een dubbele fout. Rogers, 93ste op de wereldranglijst, sloeg daarna koelbloedig toe.

Osaka, in 2018 winnares van de US Open, leek geen last meer te hebben van de eerdere hamstringproblemen. Ze stond geen enkel breakpunt toe en profiteerde van het nerveuze begin van de Estse. Die won het eerste punt, maar stond de game toch af met twee dubbele fouten en twee mislukte backhands.

Osaka zat in het zadel en liet zich er niet meer uit werpen. Ze won 35 van haar 45 servicepunten, kreeg geen breakpoint tegen en pakte in de tiende game van de tweede set het zesde wedstrijdpunt.

Bron: nos.nl