Kyrgios is ook ‘rolmodel’ Zverev de baas en pakt vijfde titel

0
399

Nick Kyrgios heeft het toernooi van Acapulco gewonnen. De Australiƫr was in de finale met 6-3, 6-4 te sterk voor de Duitser Alexander Zverev.

De temperamentvolle Kyrgios kende een topweek met zeges op Rafael Nadal, Stan Wawrinka en John Isner en liet zich ook in de finale van zijn beste kant zien. Hij serveerde goed en frustreerde de nummer drie van de wereld met een reeks dropshots. Na ruim anderhalf uur sloeg hij op zijn eerste matchpoint direct toe.

De 23-jarige Kyrgios was in 2016 al de nummer 13 van de wereld, maar was naar plaats 72 teruggevallen. Door de vijfde toernooizege uit z’n loopbaan staat hij maandag weer 31ste.

Kyrgios staat bekend als een speler met enorm veel talent, maar ook vanwege wangedrag op en naast de baan. Deze week kreeg hij het nog aan de stok met Nadal, maar na de finale had hij mooie woorden over voor Zverev.

“Jij bent rustig, je bent ongelooflijk professioneel en je bent een rolmodel voor elke tennisser. Ik denk dat ik een voorbeeld aan jou zou kunnen nemen”, zei Kyrgios over de Duitser.

Bron: nos.nl