Laatste wildcards Tour voor Franse ploegen Slagter en Quintana

0
198

De Franse wielerformaties Arkéa-Samsic en B&B Hotels-Vital Concept hebben van organisator ASO een wildcard gekregen voor de Tour de France van komende zomer.

Het Bretonse Arkéa-Samsic is de nieuwe ploeg van de Colombiaan Nairo Quintana, die bij Movistar twee keer tweede werd in de Tour. Ook Warren Barguil, Frans kampioen en voormalig etappewinnaar en winnaar van de bolletjestrui in de Tour, en sprinter Nacer Bouhanni maken deel uit van de ploeg. De Nederlandse sprinter Bram Welten staat ook onder contract bij Arkéa.

Maandag boekte Quintana in eigen land zijn eerste overwinning voor zijn nieuwe ploeg. Op een steil geitenpaadje reed hij naar de zege in de Circuito Ciclístico Jenesano, een kleine lokale koers.

Tweevoudig etappewinnaar Pierre Rolland en sprinter Bryan Coquard zijn de blikvangers van B&B Hotels-Vital Concept. Ook Tom-Jelte Slagter maakt komend seizoen deel uit van deze ploeg.

Ook ploeg-Terpstra zeker van Tour

Voor deze editie had de organisatie van de Tour slechts twee uitnodigingen te verdelen. De negentien ploegen die actief zijn in de WorldTour hebben automatisch startrecht voor het grootste wielerevenement van het jaar. En ook Total-Direct Énergie, de Franse ploeg van Niki Terpstra, was als beste procontinentale ploeg van 2019 al zeker van deelname.

Circus Wanty- Gobert van de vermaarde ploegleider Hilaire Van der Schueren viel, na drie edities waarin het dikwijls de vlucht van de dag kleurde, dit keer buiten de boot. Dat betekent dat onder anderen Boy en Danny van Poppel niet in de Tour zullen rijden.

De Tour de France begint op zaterdag 27 juni in Nice en eindigt drie weken later op de Champs-Élysées in Parijs.

Bron: nos.nl