Lavreysen pakt goud op keirin, ook derde medaille voor Wild

0
299

Baanwielrenster Harrie Lavreysen heeft op de laatste dag van de Europese Spelen in Minsk de titel op de keirin veroverd. Lavreysen was zowel in de halve finales als in de finale superieur.

De Brabander, die al goud (teamsprint) en zilver (sprint) op zak heeft, nam in de beide races al vroeg de koppositie en stond die niet meer af. Jeffrey Hoogland (goud op sprint en teamsprint) liep de finale mis en werd negende.

Na twee keer goud nu zilver

Kirsten Wild heeft op de slotdag van het toernooi in Minsk zilver veroverd op de koppelkoers. Wild (38), die al goud op de scratch en het omnium gewonnen had, moest samen met Amber van der Hulst (19) alleen het Britse koppel, Jessica Roberts en Megan Barker, voorlaten.

Van der Hulst werd na tweederde van de race onderuit gereden waarna ze enige tijd aan de kant stond. Wild reed ondertussen wel haar rondjes, maar moest de tweede plaats afstaan aan Rusland.

In de slotfase keerde Van der Hulst terug op de baan. Ze won de laatste sprint, met dubbele punten, waardoor Nederland Rusland weer passeerde.

Bron: nos.nl