‘Lege’ Dumoulin ziet Soler winnen in Vuelta: ‘Zien hoe het gaat komende dagen’

0
124

De Spanjaard Marc Soler heeft de tweede etappe in de Vuelta a España gewonnen. In de afdaling na de slotklim reed de renner van Movistar weg uit de groep met favorieten en kwam solo over de finish.

Rodetruidrager Primoz Roglic (Jumbo-Visma) eindigde in de sprint daarachter als tweede en verstevigde zo met bonificatieseconden zijn positie in het klassement. Roglic’ ploeggenoot Tom Dumoulin verloor opnieuw veel tijd.

De 29-jarige renner, die gisteren al 51 seconden toegaf, moest al vroeg op de slotklim lossen en verloor uiteindelijk ruim acht minuten.

Dumoulin gaf dinsdag, na de eerste etappe al aan, zich niet honderd procent te voelen en dat het zodoende ook vrij snel duidelijk was dat Roglic de kopman zou zijn voor de Jumbo-Visma-ploeg. Ook vandaag voelde hij zich niet fit.

“Ik ben gewoon leeg en had geen energie”, reageerde de renner na afloop van de tweede etappe. “Ik had geen power, ook al probeerde ik het wel. Er zit gewoon even niks in mijn benen.”

Dumoulin wilde nog niets kwijt over of het nog zin heeft om door te fietsen in deze Ronde. “Daar ben ik op dit moment niet mee bezig en dat is een vraag voor later. Als ik nog iets kan doen, kan ik heel waardevol zijn voor de ploeg. We moeten gewoon kijken hoe dit de komende dagen gaat. We gaan even rustig herstellen en dan zien we morgen wel weer.”

In de 151 kilometer lange etappe van Pamplona naar Lekunberru volgde na twee bergjes van de derde categorie in de slotfase nog een helling van de eerste categorie.

Kort voor die laatste klim werden vijf vluchters ingerekend, waarna Dumoulin als een van de eersten moest lossen uit een pelotonnetje van 25 man. Luis León Sánchez sprong vervolgens weg, maar viel stil op de steile stukken van 15%. Ook Richard Carapaz viel meerdere keren aan zonder succes.

Een groep van tien toppers begon uiteindelijk aan de afdaling, waar Soler een gaatje wist te slaan en erin slaagde weg te blijven. Op negentien seconden volgde de groep met Roglic.

De renner van Jumbo-Visma heeft nu negen seconden voorsprong op nummer twee Dan Martin.

Bron: nos.nl