Lege tribunes voor Barcelona in allesbeslissende kraker tegen Bayern

0
179

De regering van de Duitse deelstaat Beieren heeft vanwege het snel oplopend aantal besmettingen van het coronavirus besloten voorlopig geen publiek toe te laten bij professionele sportwedstrijden.

Een van die wedstrijden is de Champions League-wedstrijd Bayern München-FC Barcelona van aankomende woensdag, een allesbeslissende kraker voor de Catalaanse ploeg van Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong.

Felle strijd

Bayern is al zeker van de volgende ronde, maar Barcelona is nog in een felle strijd verwikkeld met Benfica om de felbegeerde tweede plaats van de groep, die recht geeft op de volgende ronde.

Op dit moment heeft Barcelona twee punten meer. Waar de Catalanen een zware uitwedstrijd tegen Bayern voor de boeg hebben, treedt Benfica thuis aan tegen het zwakke broertje van de poule, Dynamo Kiev.

Lege tribunes in München kunnen een voordeel zijn voor Barcelona. Als Barça wint, is het zeker door. Bij een gelijkspel of nederlaag mag Benfica niet winnen als Barcelona alsnog door wil gaan.

De derde plaats in de groep betekent een play-offronde voor de knock-outfase van de Europa League. Barcelona speelde in het seizoen 2003/2004 voor het laatst op het tweede niveau van Europa.

Bron: nos.nl