Linssen wijst Vitesse de weg tegen naar zege snakkend Heerenveen

0
117

Vitesse heeft na drie wedstrijden zonder zege weer eens drie punten gepakt in de eredivisie. Mede door twee treffers van Bryan Linssen werd sc Heerenveen met 4-2 geklopt. De Friezen wachten nog altijd op de eerste overwinning in 2020.

Bij de Arnhemmers was er geen plek in de basis voor de gepasseerde Riechedly Bazoer, die met name in de beginfase nauwelijks werd gemist.

Linssen en Tim Matavz zetten Vitesse op een 2-0 voorsprong. Heerenveen-verdediger Ibrahim Dresevic maakte bij beide doelpunten geen goede indruk.

Kongolo met de schouder

De Friezen kwamen enigszins uit het niets terug in de wedstrijd. Rodney Kongolo werkte een voorzet van Joey Veerman binnen met zijn schouder.

Vitesse was van slag, schutterde na een lange bal van doelman Filip Bednarek in de defensie en zag vervolgens Chidera Ejuke profiteren: 2-2.

Opvallend genoeg was dat eenzelfde scoreverloop als in de heenwedstrijd toen Heerenveen een 2-0 achterstand goedmaakte en uiteindelijk met 3-2 won.

Zover kwam het in Arnhem uiteindelijk niet, want in de tweede helft sloeg Linssen opnieuw toe. Met zijn veertiende doelpunt kwam hij op gelijke hoogte met Cyriel Dessers van Heracles Almelo. Samen zijn zij nu topscorer van de eredivisie.

Penalty

Het werd nog mooier voor de thuisploeg, met dank aan de VAR. Scheidsrechter Edwin van de Graaf miste een overtreding van invaller Lucas Woudenberg op Nouha Dicko. Na ingrijpen vanuit Zeist ging de bal op de stip. Oussama Tannane benutte de penalty.

In de slotfase gebeurde er vrij weinig meer, waardoor het 4-2 bleef. Vitesse staat zesde, Heerenveen tiende.

Bron: nos.nl