LIVE: Thiem wint tweede set en trekt stand gelijk in finale Melbourne

0
106

In Melbourne is de finale van de Australian Open aan de gang. Titelhouder Novak Djokovic neemt het op tegen de Oostenrijker Dominic Thiem. De stand in sets is 1-1.

Djokovic won de eerste set met 6-4. De Serviër brak Thiem in diens eerste servicegame en kwam met 3-0 en even later met 4-1 voor. In de zevende game brak Thiem terug, maar bij een stand van 4-5 ging het opnieuw mis met zijn servicegame. Djokovic benutte het tweede setpunt.

In de tweede set liep het minder bij Djokovic, die geregeld aan het mopperen en klagen sloeg. In de derde game wist Thiem de Serviër te breken, in de achtste game brak Djokovic terug, maar meteen daarna verloor hij opnieuw zijn servicegame. Thiem sloeg vervolgens toe op zijn eigen service: 6-4.

Tussenstand Djokovic-Thiem: 6-4, 4-6

Dit livebericht krijgt regelmatig een update.

Djokovic bereikte de finale door een gehavende Roger Federer in de halve finales te verslaan. Thiem knokte zich in vier sets ten koste van Alexander Zverev naar de eindstrijd.

De cijfers

Djokovic kan zijn achtste titel veroveren op de Australian Open. Geen enkele man won het toernooi in Melbourne vaker dan zeven keer. Achter Djokovic staan Roger Federer en Roy Emerson op zes.

Mocht Djokovic de finale winnen, dan lost hij Rafael Nadal weer af als nummer 1 van de wereld. Als de 26-jarige Thiem erin slaagt zijn eerste grandslamtoernooi te winnen, dan neemt hij de derde plek over van Roger Federer.

Het is de elfde ontmoeting tussen Djokovic en Thiem. Zes van die duels werden gewonnen door Djokovic, maar de laatste twee partijen – allebei afgelopen jaar – besliste Thiem in zijn voordeel: de ATP Finals in Londen en Roland Garros.

Bron: nos.nl