‘Liverpool liet beste countervoetbal ooit zien in wedstrijd zonder publiek’

0
89

“Ik wil het beste voetbal zien dat ooit achter gesloten deuren gespeeld is”, zei Liverpool-coach J├╝rgen Klopp voor de wedstrijd tegen Crystal Palace (4-0) woensdagavond tegen zijn spelers. Ze stelden hem niet teleur. Tegenstander Crystal Palace lukte het de hele wedstrijd geen enkele keer om de bal aan te raken in het strafschopgebied van Liverpool.

“Ik weet niet zeker of het echt het allerbeste voetbal was, maar ik weet wel dat we het beste countervoetbal ooit hebben laten zien in een wedstrijd voor lege tribunes”, oordeelde Klopp na afloop. Met een knipoog uiteraard, want Liverpool speelde pas de tweede wedstrijd sinds de hervatting van de Premier League.

“De instelling van de spelers en de passie die we hebben getoond op het veld, was exceptioneel. We hebben uitstekend voetbal laten zien en geweldige doelpunten gemaakt.”

Dankzij de 4-0 overwinning kan Liverpool vanavond voor het eerst in dertig jaar kampioen van Engeland worden. Als Manchester City in de uitwedstrijd tegen Chelsea punten laat liggen, is het kampioenschap binnen. Liverpool is achttienvoudig kampioen van Engeland, maar de Premier League wonnen ‘The Reds’ nog nooit. Die competitie werd in 1992 opgericht.

De 53-jarige Klopp zit in elk geval voor de televisie om de wedstrijd te bekijken, maar niet omdat hij ervan uitgaat dat de titelstrijd vanavond al beslist zal zijn. “Ik kijk omdat we volgende week zelf tegen City spelen en later ook nog tegen Chelsea.”

“We hebben geen invloed op de uitslag, dus daar ben ik eerlijk gezegd niet heel erg in ge├»nteresseerd”, aldus Klopp. “Maar ik ben er zeker van dat het een wedstrijd is die elke voetbalfan zou moeten zien, omdat twee heel goede teams tegenover elkaar staan.”

Bron: nos.nl