Liverpool-trainer Klopp: ‘Snap niet dat Atlético zo speelt’

0
117

Titelhouder Liverpool is dit seizoen niet verder gekomen dan de achtste finales in de Champions League. Atlético Madrid was over twee wedstrijden te sterk voor de koploper van de Premier League, maar Liverpool-trainer Jürgen Klopp is desondanks trots op de prestatie van zijn ploeg.

“De jongens hebben een superwedstrijd afgeleverd”, aldus Klopp na de met 3-2 verloren wedstrijd op Anfield. De beslissing viel pas in een doelpuntrijke verlenging. “Ze hebben hard gevochten, goed gespeeld en een paar prachtige goals gescoord. Toch hebben we verloren. Het is niet anders.”

De Duitse trainer van de ‘Reds’ had wel moeite met de tactiek van Atlético. “Ik ben blij met het optreden van mijn ploeg vandaag, maar het is ontzettend moeilijk om tegen zo’n verdedigend ingestelde ploeg te spelen”, zei Klopp, die zichzelf een minder dan gemiddelde verliezer noemde, op de persconferentie.

‘Winnaar heeft altijd gelijk’

“Ik snap niet dat ze zo spelen. Ze zouden met hun kwaliteiten goed voetbal moeten kunnen spelen, maar ze laten zich terugzakken en spelen op de counter. Maar goed, de winnaar heeft altijd gelijk.”

“Dit verlies zal geen invloed hebben op de rest van het seizoen”, relativeerde Klopp ook de uitschakeling in het kampioenenbal. “Nu hebben we meer tijd om ons voor te bereiden op de resterende Premier League-wedstrijden.” In de Engelse competitie gaat Liverpool nog altijd fier aan kop en is de ploeg nog twee zeges verwijderd van het kampioenschap.

‘Onszelf moeten belonen’

Virgil van Dijk zag, net als Klopp, Liverpool een goede wedstrijd spelen. “Het was een zware pot, vooral in de extra tijd. We hadden onszelf voor de verlenging al moeten belonen”, aldus de aanvoerder van de Engelse club.

“Tot de 95ste minuut speelden we eigenlijk een perfecte wedstrijd en waren we de bovenliggende partij. We hadden genoeg mogelijkheden om de score uit te breiden, maar dat deden we helaas niet.”

In de verlenging kwam Liverpool op een 2-0 voorsprong, maar na een blunder van doelman Adrián kreeg de titelhouder het duel niet meer onder controle. Klopp weigerde echter de schuld bij zijn Spaanse keeper te leggen.

“Dat tegendoelpunt hielp ons natuurlijk niet, maar het is niet anders. Als je een wedstrijd verliest, heeft dat altijd meerdere redenen. Het komt niet alleen door dit moment.”

Aan de kant van Atlético viel doelman Jan Oblak in positieve zin op. Coach Diego Simeone noemde de Sloveens keeper de Messi van zijn ploeg. “Wij hebben de beste keeper van de wereld. Bacelona heeft Lionel Messi, wij hebben Oblak, die voor ons het verschil maakt in belangrijke wedstrijden.”

Bron: nos.nl