Loetsenko snoept Barguil eindzege in Arctic Race of Norway af

0
309

Wielrenner Aleksej Loetsenko heeft dankzij een jump in de slotmeters van de laatste etappe de Arctic Race of Norway op zijn naam geschreven.

De Franse klassementsleider Warren Barguil verdedigde een marge van drie seconden, voegde er een bonificatieseconde aan toe onderweg, maar verloor uiteindelijk vijf tellen.

Barguil pakt nog wel bonificatieseconde

Loetsenko viel een paar keer aan in de 165 kilometer lange vierde etappe, maar Barguil gaf geen krimp en troefde hem ook af in de bonificatiesprint op een klimmetje.

Een paar kilometer voor het einde ging Daniel Hoelgaard (van de Noorse pro-continentale ploeg Uno-X) ervandoor. Hij won de rit, voor Amund Grøndahl Jansen van Jumbo-Visma.

Loetsenko werd met een laatste versnelling derde, pakte daarmee vier bonficatieseconden en zag Barguil een seconde later finishen.

Mathieu van der Poel keerde in de Noorse rittenkoers terug op de weg, nadat hij deze zomer aan meerdere wereldbekerwedstrijden op de mountainbike had deelgenomen.

Van der Poel won de eerste etappe in Noorwegen, maar moest zaterdag op de zware slotklim passen. In de finale van de slotrit liet hij het lopen.

Bron: nos.nl