Loting Nations League: Oranje ontloopt in elk geval Portugal en Engeland

0
44

De Nations League is toe aan zijn tweede editie. De organisatie heeft de nodige veranderingen doorgevoerd aan de opzet van het toernooi, waarin Nederland finalist was in 2019. Vanaf 18.00 uur is de loting te volgen via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

De eerste editie van de Nations League verliep uiterst succesvol voor Oranje. De mannen van Ronald Koeman overleefden een poule met Frankrijk en Duitsland en reikten tot de finale, waarin Portugal met 1-0 te sterk was.

Veranderingen

De opzet van het toernooi voor landenploegen, dat veel oefenwedstrijden vervangt, is ten opzichte van vorig jaar wel enigszins veranderd. De belangrijkste aanpassing is het aantal teams. League A, waarin Nederland zit, is uitgebreid van twaalf tot zestien landen, waardoor degradanten Duitsland, IJsland, Polen en Kroatiƫ alsnog in de hoogste divisie mogen blijven.

Door de uitbreiding van het aantal teams bestaan de poules nu uit vier in plaats van uit drie landen. Daardoor zal Nederland dit jaar zes in plaats van vier poulewedstrijden spelen.

Oranje is bij de loting groepshoofd, waardoor het Portugal, Engeland en Zwitserland ontloopt. Maar omdat bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland in andere potten zijn ingedeeld, is een zware poule nog steeds mogelijk.

De eerste pouleduels worden tussen 3 en 5 september gespeeld. De andere speeldata zijn 6-8 september, 8-10 oktober, 11-13 oktober, 12-14 november en 15-17 november.

De loting begint om 18.00 uur in de Beurs van Berlage en is live te volgen via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app met commentaar van Arno Vermeulen.

David Seaman, Philippe Senderos, Rafael van der Vaart en Luis Figo zullen de loting verrichten.

Clarke blijft thuis

Bondscoach Steve Clarke van de Schotse voetbalploeg ontbreekt in Amsterdam. Clarke blijft volgens Sky Sports thuis omdat hij niet het risico wil lopen om enkele weken voor de play-offs om een EK-ticket – Schotland speelt op 26 maart in de halve finales tegen IsraĆ«l – besmet te raken met het coronavirus. De voorzitter en directeur van de Schotse bond zijn wel gekomen.

Bron: nos.nl