Lukkien verlengt contract: ‘Emmen moet stabiele eredivisieclub worden’

0
136

FC Emmen heeft het contract van Dick Lukkien opengebroken en verlengd. De 48-jarige trainer staat nu tot en met juni 2023 onder contract bij de nummer twaalf van de eredivisie.

De oude verbintenis van Lukkien liep tot en medio 2021. Hij loodste FC Emmen in 2018 voor het eerst naar de eredivisie en slaagde erin om zich het seizoen erop met de club te handhaven (veertiende plaats).

Ook in het seizoen 2019/2020 presteerde Emmen onder Lukkien zeer behoorlijk. De club was na 26 speelronden, het moment waarop de competitie werd stilgelegd vanwege het coronavirus, maar vier punten verwijderd van een plaats in de play-offs om Europees voetbal.

Feestje

“Het is elke dag een feestje om richting Emmen te rijden”, zei Lukkien tijdens de speciaal belegde persconferentie, die live via YouTube werd uitgezonden.

“De ambitie is heel simpel. We willen van FC Emmen een stabiele eredivisieclub maken. Dat zijn we nog niet, al hebben we ons ook dit seizoen volkomen verdiend veilig gespeeld.”

Lukkien staat sinds medio 2016 aan het roer bij FC Emmen. Hij was eerder assistent-trainer bij BV Veendam en FC Groningen.

Nieuw stadion

Ook voorzitter Ronald Lubbers hoopt dat Emmen aan de hand van Lukkien naar een hoger plan kan worden getild. “We voelen elkaar goed aan. We spraken al een aantal maanden met elkaar over een langere samenwerking”, aldus Lubbers.

“We willen nu door, ook met de komst van een nieuw stadion dat echt nodig is. Dat plan ziet er goed uit, al heeft het wel door het coronavirus wat vertraging opgelopen.”

Hans de Koning

Eerder maakte VVV-Venlo bekend dat ze ook komend seizoen met trainer Hans de Koning verder willen gaan. De Koning werd in januari aangesteld als opvolger van de in november ontslagen Robert Maaskant.

Bron: nos.nl